
Sonbaharda yapılacak arınma sistemleri sayesinde beden kışı çok rahat geçirir.
Sonbahar özellikle kalın bağırsak ve akciğerin güçlendirilmesi gereken bir dönemdir.
Kronik astım, alerji, kaşıntı, egzama, cilt rahatsızlıkları olanların bağırsak temizliği yapması çok önemlidir.
Bağırsak tam olarak boşaltım yapamadığında yahut kullanılan bir takım ilaçlar, aşırı temizlikten kaynaklanan gelişmeyen veya zayıf olan bağışıklık sisteminde aksamalar olur.
Bağırsakta oluşmuş, herhangi bir parazit, bakteri ya da enfeksiyon bedenin hastalıklara karşı zayıf kalmasına neden olur.
Özellikle akciğer ve deri rahatsızlığı olanların bağırsaklarını temizledikten sonra güçlendirmeye ihtiyaçları vardır.
Şimdi doğal akışı içinde bedende neler oluyor ona bakarak ilerleyelim.
Beden yazdan çıktığı için daha fazla suya ihtiyaç duyar, cilt yoluyla kaybedilen suyun yanında daha şekerli beslenen vücut asitlerini atmak fazlalarından kurtulmak ister.
Sonbahar uzun sürecek sert şartlara hazırlanmanın dönemidir. Bunun için doğa bize tüm yiyecekleri sunar.
Yaz sonunda sarılar ve turuncuların dönemi başlar.
Kavun, sarı üzüm, bal kabağı, armut gibi besinler gelir tezgahlara.
Kavun yaz aylarında da var ancak asıl yetiştiği mevsim yaz sonu ve sonbahar başlarıdır.
Kavunu aç karnına tüketin ve ez az yarım saat hiçbir şey yemeyin, ağzınızın içinin garip bir tatla kaplandığını fark edebilirsiniz.
Kavun harika bir asit sökücüdür.
Vücut asitlerinden kurtulurken dalak aracılığı ile kanı temizler. Kan temizliği de en az detoks kadar önemlidir. Bol su içmek ve içerken içine himalaya tuzu ekleyerek mineral açısından zenginleştirmek. Haftada en az bir defa buhar banyosu, hamam, kese, masaj gibi bedeni rahatlatan ve arınmasına destek olan faaliyetlerden birisini gerçekleştirmek, lenf sistemini çalıştırmak ve bu sayede daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmayı destekler.
Ekim ayı sonlarına doğru veya Kasım ayı başlarında dolunaya yakın başlanarak dolunay sonrasında devam edilecek arınma sistemleri ile beden yenilenir ve güçlenir.
Detoks için illa ki özel bir şey yapmak zorunda değilsiniz.
ancak öncelikle çocuklarda ve yaşlılarda kabızlık giderilmeli, müsil etkisi yapabilecek gıdalara ve su alımına dikkat edilerek bağırsak rahatlatılmalı, ardından kefir, sarımsak gibi doğal antibiyotik görevi gören gıdalarla bağırsağın içinde bulunan parazitler yok edilmelidir.
Çiğ kabak çekirdeği bağırsak parazitlerinden kurtulmak için en keyifli yoldur.
Bağırsaklarında kabızlık sorunu olanlar ekmek, peynir, kırmızı et, şekerli yiyecek tüketimlerini azaltarak bırakmalı. Bağırsağı süpüren bol lifli gıdaları sofralarına dahil etmelidirler.
Bağırsak boşaltımı için 3 hafta süreyle hayvansal gıdaları kesebiliriz.
Son hafta hamur işleri gibi gıdaları terk ederek, salata, sebze ağırlıklı beslenelim.
Bağırsak boşaltımından önce ki gün önce mümkünse sadece çiğ sebze suyu tüketelim ve içine himalaya tuzu ekleyerek vücudun elektrot dengesini korumasını sağlayalım.
Bu sayede vücut bir gün olsun katı beslenmediği için bağırsakları temizlek için gerekli gücü bulacaktır. İlk yiyeceğiniz sebze çorbası, salata olsun.
Kefir ve sarımsak tüketiminide hatırlamanız oldukça faydalı olur..
En önemli konulardan birisi hareket, terleyerek asit atma ve lenf sistemleri için yürüyüş, mümkün olabiliyorsa da masaj yaptırmaktır
Daha fazlası için bireysel olarak başvurmanızı rica ederiz. Burada verilen tavsiyeler tedavi amaçlı değildir. Hastalıktan uzak sağlıklı bir yaşam içindir.
Teşekkür ederim